Ύλη Μαθημάτων Photoshop για Φωτογράφους

Η ύλη που ακολουθεί καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφου (όχι γραφίστα). Μετά το πέρας των μαθημάτων, ο μαθητής θα γνωρίζει όλες τις φωτογραφικές λειτουργίες του Photoshop. Φυσικά, η άνεση και η ταχύτητα που εργάζεται κάποιος διαφέρουν ανάλογα με την εξοικείωση και την πείρα του. Ξεκινώντας από το μηδέν, θεμελιώνονται οι αρχές της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε κάθε καινούριο που παρουσιάζεται να ακολουθεί λογικά και να γίνεται αυτομάτως κατανοητό.

Ο αριθμός των ενοτήτων που παρουσιάζονται δεν αντιστοιχεί σε αριθμό διδακτικών ωρών. Κάθε ενότητα έχει διαφορετική έκταση και βαθμό δυσκολίας.

Το ψηφιακό αρχείο.
Κατανοώντας τις δομές και τα διαφορετικά ήδη αρχείων εικόνας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητές τους. Βάθη, φορμά, μεγέθη, αναλύσεις, συμπιέσεις και χρωματικά μοντέλα είναι έννοιες που πρέπει να θεμελιωθούν ώστε να εμβαθύνουμε αργότερα στη διαχείριση χρώματος αποτελεσματικά, χωρίς απώλεια ποιότητας.

Προσανατολισμός
Η πρώτη επαφή με το περιβάλλον του Photoshop. Προσωποποίηση και προσανατολισμός στα menu, και τις παλέτες εργαλείων.

Adobe Bridge
Διαχείριση μεγάλου φωτογραφικού αρχείου. Βαθμολόγηση και σύνθετη αναζήτηση. Δημιουργία ιστοσελίδας.

>> Περισσότερα παραδείγματα

Camera Raw
Προεργασία αρχείων Raw, με εκμετάλλευση όλου το δυναμικού εύρους.

Επιλογές
Κόψιμο – ράψιμο και ενθέσεις. Μερική επεξεργασία, παραμόρφωση και δυνατότητες απομόνωσης.

Εργαλεία Τοπικής Επεξεργασίας
Δυνατότητες φωτοσκίασης, τοπικής αναίρεσης βημάτων και άλλα.

Διαχείριση Χρώματος
Χρωματικές και τονικές ρυθμίσεις, ισορροπίες και αλλαγές. Ορολογία και φωτογραφική εφαρμογή.

Layers
Το δυνατό σημείο του Photoshop. Τα διαφορετικά επίπεδα μεγιστοποιούν τις δυνατότητες επεξεργασίας από απλή χρωματική ρύθμιση μέχρι φωτορεαλιστικά μοντάζ και εφέ.

Εργαλεία Retouching
Αφαίρεση ρυτίδων σημαδιών και βελτίωση δέρματος και αλλαγή σχήματος του σώματος και του προσώπου. Αφαίρεση κηλίδων, σκόνης αλλά και μεγάλων αντικειμένων. Στην ενότητα αυτή ο εκπαιδευόμενος εφοδιάζεται με όλα τα εργαλεία επεξεργασίας πορτραίτου.

Φίλτρα
Ποιότητα εικόνας, όξυνση, εφέ φωτισμού, διόρθωση ατελειών φακού και άλλες δημιουργικές επεμβάσεις και επεκτάσεις.

Actions
Δημιουργία αυτοματισμών για πολλαπλή και γρήγορη επανάληψη.

Φωτογραφικές τεχνικές
Διάφορες φωτογραφικές τεχνικές, μικρές και μεγάλες, θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκμάθησης, ανάλογα με το επίπεδο του εκπαιδευόμενου κάθε φορά. Από απλή προσθήκη υφής φόντου και μείωση θορύβου έως τεχνητό φωτισμό και βροχή, οι τεχνικές πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρων όλων των δημιουργικών φωτογράφων.