Reviews Μαθητών

Γνώρισα τον Νίκο Βασιλάκη το 2012 σε ένα σεμινάριο φωτισμού και επεξεργασίας εικόνας στο photoshop στην Leica Academie Greece όπου και σπούδαζα τότε. Τολμώ να πω πως ήταν από τα καλύτερα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει μέχρι και σήμερα. Ο χαρισματικός τρόπος με τον οποίο απλουστεύει και μεταδίδει τις γνώσεις του έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να σε κάνει να αντιληφθείς πλήρως την ύλη, αλλά και να νιώσεις μαγεμένος από τον κόσμο της φωτογραφίας, δίνοντας σου ώθηση να πειραματιστείς, ώστε να γίνεις καλύτερος. Ο Νίκος για εμένα δεν είναι μόνο ένας καταπληκτικός φωτογράφος αλλά και εκπαιδευτικός.

Constantine Maximiadis, Φωτογράφος


Την πρώτη μέρα που μπήκα για μάθημα, δεν είχα καμία επαφή με το Photoshop και μου φαινόταν κάτι πολύ ξένο και απρόσιτο. Ευχαριστώ πολύ τον δάσκαλο, Νίκο Βασιλάκη, που με τον τρόπο του και τη μεταδοτικότητα του το έκανε τελικά τόσο κατανοητό και εύχρηστο. Δεν είναι μόνο τα πρακτικά του προγράμματος που έμαθα απ αυτον τον άνθρωπο, αλλά να βάζω το μυαλό τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μου να λειτουργεί σε κάθε εικόνα. Ξεκάθαρα, από τους κορυφαίους στο είδος του!

Ελένη Παντζούρη, Φωτογράφος


Τον Νίκο Βασιλάκη τον γνώρισα μέσα από τις δημοσιεύσεις του σε περιοδικά και μέσω social. Όταν έμαθα για τα σεμινάρια ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω τα βασικά και όχι μονό για το photoshop. Έχω παρακολουθήσει ένα κύκλο μαθημάτων και έχω να πω ότι ήταν ο πιο μεταδοτικός από ότι άλλο έχω παρακολουθήσει. Η ύλη ήταν πλήρης και η παρουσίαση πάρα πολύ κατανοητή ανεξάρτητου του επιπέδου γνώσεων που είχα από πριν. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι όταν χρειάστηκα και μετά το πέρας των μαθημάτων βοήθεια, μου την παρείχε. Έκτος από σωστός επαγγελματίας και άριστος δάσκαλος, είναι πάνω από όλα άνθρωπος.

Τάσος Τριανταφύλλου, Φωτογράφος


Το σεμινάριο που έκανα με τον Νίκο δεν ηταν η πρώτη μου επαφή με το Photoshop, παρόλα αυτά έμαθα να το δουλεύω και με αλλο τροπο. Όπως όλοι ξέρουμε το Photoshop είναι ένα πρόγραμμα με άπειρες δυνατότητες, ο τρόπος σκέψης καθορίζει τις κινήσεις μας. Αυτό μου έμαθε ο Νίκος. Επίσης επειδή ο χρόνος μου είναι λιγοστός φοβόμουν ότι δε θα καταφέρω να διαβάσω κτλ. Ο Νίκος είναι τόσο μεταδοτικός που αυτά που χρειαζόμουν πιο πολυ τα έμαθα επιτόπου. Τον ευχαριστώ για όλα μακάρι να είχα χρόνο και για περισσότερα.

Κατερίνα Πουλτουχίδου, Φωτογράφος


Το σεμινάριο Photoshop που παρακολούθησα με το Νίκο Βασιλάκη παρότι δεν ήταν το 1ο πάνω στο αντικείμενο, ήταν καθοριστικό στην εξέλιξή μου πάνω στην επεξεργασία των φωτογραφιών μου. Συστηματικός, άψογα οργανωμένος και κυρίως μεταδοτικός, με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος και το κυριότερο να αποφύγω στο μέλλον λανθασμένες πρακτικές που μέχρι τότε εφάρμοζα. Νίκο σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκες μαζί μου. 🙂

Κώστας Δελχάς, Φωτογράφος


Θα ήθελα να μοιραστώ όλα αυτά που προσκόμισα από το σεμινάριο του Νίκου Βασιλάκη. Επέλεξα να το παρακολουθήσω έχοντας κάποιες γνώσεις στο photoshop αλλά διαπίστωσα ότι αυτά που γνώριζα ήταν ένα ελάχιστο κομμάτι του. Από τα καλύτερα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει γιατί μαθαίνεις να σκέφτεσαι με τη λογική του προγράμματος και αυτό είναι το πιο σημαντικό ώστε να μην κάνεις οτιδήποτε μηχανικά αλλά να επιλέγεις συνειδητά την κάθε σου κίνηση για να βγάλεις εις πέρας αυτό που θέλεις να κάνεις. Ευχαριστώ λοιπόν για τις γνώσεις τις οποίες εισέπραξα και ένα μπράβο για την καλή οργάνωση του μαθήματος. 🙂

Σάσα Μωυσίδου, Αρχιτέκτονας


Το 2012 είχα την ιδέα σαν παθιασμένος λάτρης της φωτογραφίας να διοργανώσω στην Ιεράπετρα ένα σεμινάριο φωτογραφίας και photoshop στο οποίο εισηγητής ήταν ο Νίκος Βασιλάκης. Ήταν ένα απίστευτο τριήμερο με τον Νίκο πραγματικά να δείχνει τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις του τόσο στην αίθουσα όσο και στις φωτοβόλτες μας. Σίγουρα ένα τριήμερο για photoshop με τον Νίκο δεν είναι αρκετό, διότι καταλαβαίνεις από το πρώτο δεκάλεπτο ότι σου αποκαλύπτει ένα ολόκληρο κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες. Φιλικός, χαμογελαστός πάντα, απλός και απίστευτα μεταδοτικός, ο φίλος μου ο Νίκος.

Μπάρμπας Αναστάσιος, Γεωπόνος


Η Tyra Banks κάποτε είπε: Υπάρχουν 3 βασικά σημεία στην καλή φωτογραφία, η κάμερα, ο φωτισμός και το.. Photoshop! Αυτή είναι όντως η πραγματικότητα, όσο καλός φωτογράφος και αν είσαι, το Photoshop ήρθε στη ζωή μας για να μας βοηθήσει να κάνουμε κάτι απλό, μαγεία. Αυτό μπορώ να το κάνω πλέον με απόλυτη σιγουριά χάρη στα μαθήματα που έκανα με το Νίκο Βασιλάκη. Νίκο σε ευχαριστώ για όλες τις γνώσεις που μοιράστηκες μαζί μου και που μου έδειξες τη μαγεία που κρύβεται μέσα σε κάθε εικόνα. Θα περιμένω πάντα περισσότερα!

Νιόβη Αναγνωστοπούλου, Φωτογράφος


Μέσα σε λίγα μαθήματα ήδη καταλαβαινω τις δυνατότητες του photoshop και ακόμα πιο σημαντικό, νιώθω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. 4 confirmed shoots στο Λονδίνο για τον Ιούνιο! Σύμπτωση; Δε νομίζω! Οργανωμένη ύλη, και φοβερή μεταδοτικότητα. Ανυπομονώ για τη συνέχεια. Νίκο, σε ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια σου.

Γιάννης Παπαχριστοδούλου, Φωτογράφος


To workshop που οργάνωσε και διεύθυνε ο Νίκος Βασιλάκης, με την υποστήριξη της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο για το ζήλο του κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών. Τόσο κατά την διάρκεια της φωτογράφισης των μοντέλων όσο και κατά την διάρκεια του retouching, προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις του, μας έβαλε στο κλίμα μιας glamour φωτογράφισης αλλά και της δουλειάς που έχει μετά, ώστε να βγει άρτιο το τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Τελικά όλοι οι συμμετέχοντες βγήκαμε κερδισμένοι από την εμπειρία αυτή και ευελπιστούμε σε νέα ανάλογα γεγονότα στο μέλλον. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τα δύο μοντέλα, την Εύα Τακάκη και την Έλενα Ασλάνη, την Ελένη Βασιλάκη που επιμελήθηκε το μακιγιάζ, τον Αλέξανδρο Δεληογλάνη με τη συνεργάτιδα του για την επιμέλεια των μαλλιών και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων για τη φιλοξενία σε ένα υπέροχο χώρο.

Γιάννης Κλουβιδάκης, Φωτογράφος


Αν και ήταν η πρώτη μου επαφή με τέτοιου είδους προγράμματα και το Photoshop  μου φαινόταν πολύ δύσκολο, o τρόπος που γίνονται τα μαθήματα είναι πάρα πολύ βοηθητικός για κάποιον σαν εμένα. Η μεταδοτικότητα που έχει ο Νίκος  και το όλο πρόγραμμα που ακολουθεί κάνει τα πράγματα να φαίνονται πραγματικά εύκολα.

Νατάσα Κεραμιδά, Make-up artist


Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για το φοβερό διήμερο. Φοβερά όλα όσα μας έμαθες. Περιμένω με αγωνία το επόμενο σεμινάριο. Με ενέπνευσες να ασχοληθω ακόμα περισσότερο με αυτό που αγαπώ πολύ.

Ρία Βαρδή, Φωτογράφος – Γραφίστρια


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικό για όλα όσα μας έμαθε μέσα στο διήμερο. Η βοήθεια του φάνηκε πολύτιμη και οι γνώσεις που πήραμε ήταν ότι καλύτερο για εμάς που ξεκινάμε τώρα.

Βαγγέλης Βαμβουνάκης, Φωτογράφος


Δεν υπήρξε ούτε στιγμή μέχρι τώρα που να αμφισβητήσω το Photoshop και τις δυνατότητές του. Είχα εξοικειωθεί πλήρως εξαρχής, χάρη στον Νίκο! Δεν είναι μόνο οι γνώσεις, αλλά και η μεταδοτικότητά του που τον κάνουν έναν σπουδαίο δάσκαλο.

Ελένη Ιωαννίδου, Αρχιτέκτονας